Annak aki eddig lemaradt róla sürgősen pótolja be, most képpel együtt:

Morfeusz újratölti:

Valamikor a távoli jövőben:

Kb 2411 és felet írunk. Morfeusz már csak virtuálisan vívja harcát a Mátrixi Szmisszel egy játékállomás 200-on ( vagy akinek jobban tetszik egy X dobozon ). Már csak 1 dolog valódi. Morfeusz a kezében 1 pohár gőzölgő itallal álldogál az ablaknak támaszkodva. Az emlékeiben kutatva felrémlik előtte, hogy ennek az italnak a receptjét még valamikor ifjúkorában olvasta vmi arhívumban, egy régi-régi, régi-régi blogon, vagy min, egy ősrégi technológiával működő virtuális hálózaton. De szép idők voltak azok. Talán internetnek hívták..., nagyot kortyolva a gőzölgő folyadékból kíváncsi, de már savószínű szemét a külvilágra veti. Semmit nem lát.., „A kint gomolygó szmog lehet az oka !” - gondolja, de sokkal inkább a szemüvege párásodott be a forralt bortól… hopp, megint elfogyott, itt az idő újratölteni…

Prezent déj:

Hát akkor töltsük újra. Az előző receptben úgysem volt alkohol, így ebben szinte csak az lesz. Vegyél 1 üveg ( 0,75 dl ) lehetőleg száraz, vagy félédes vörösbort, de ne az alsó polcról. Ha olcsóbb, mint 600-700 ft, akkor tuti a Fejfájós pincészet borát választottad.

Hozzál még 2 db narancsot, egész szegfűszeget, egész szegfűborsot, egész fahéjat, barnacukrot, vagy mézet és kell hozzá filteres gyümölcstea, vagy befőtt. Jajdefoganyukádörülni. Az évek óta minden látogatáskor neked adott, de általad soha fel nem használt befőtt (konkrétan visszamenőleg 1963-ig minden évjáratod megvan) végre beteljesíti a sorsát.

Fogj egy 3-4 literes lábast, öntsd bele a bort. Mosd meg a narancsokat. Alaposan a héját is. Jaaaj! Ha hobbi héjareptető vagy, akkor ne a madarat egrecíroztasd, hanem a narancs héját :). Vágj ketté 2 db narancsot. 2 db felet facsarj bele a borba, a másik 2 felet, pedig darabold fel és ez is mehet a borba. Fogj 4-5 db egész fahéjat, egy fél marék szegfűborsot és szegfűszeget. Mennyi a fél marék, mennyi? Mittudomén. De precíz vagy. Jó akkor 7-8 db szegfűbors, és 11-12 db szegfűszeg. Aztán bele vagy 4 evőkanál méz (vagy barnacukor, lehet több kevesebb, attól függ mennyire szereted édesen), és a befőtt. Fogj egy meggybefőttet (lehet szilva is, de eper is ok) és a levét öntsd bele az egyvelegbe. Ha a befőttben lévő gyümölcs magozott, akkor mindenestől mehet bele, ha nem akkor is, csak akkor fenntartásokkal kell kezelni majd fogyasztáskor.

Folyamatosan főzni kell, de nem szabad felforrnia, max gyöngyözzön, mint az ovisok a délutáni alvás után, mert egyébként az alkohol egy része elvész, akkor meg ugye minek az egész. Próbáld meg legalább 20 percen keresztül főzni (mondom forrás nélkül), mert ennyi idő kell, ahhoz, hogy minden összetevő íze kellően átjárja.

Ha nincs befőtt (akkor jelzem, hogy anyukád nem szeret, kéne vele beszélni), akkor tegyél fel 4-5 dl vizet, forrald fel, bele 2 db gyümölcstea-filter, pl.: eper, feketeribizli, vagy erdei gyümölcs (ha gurmé vagy, nehogy filterrel készítsd, akkor főzz igazi gyümölcsdarabos teát).

Na, aki tutira rá akar menni az alkoholtartalomra, az tudja egy kicsit okosítani, pl 0,5 dl rummal (vagy többel, de nem fehérrel), és akkor egy kis grog is bejátszik

Leszűröd, iszod, gyümölcsöt megeszed, nem fázol, ügyes vagy.