A selejtezőkből bejutott versenyzők az elő-, majd a középdöntő után végre elérkeztek a végső megmérettetéshez.

 „Hölgyeim és Uraim! Kezdődjék a Vegasztár 6 döntője! A versenyzők: A mindig elegáns és visszafogott: Pad Lizsán! A félénk és kissé ijedős: Para Dicsom! A szegénysorból feltörekvő: Póré Hagyma! A mindig szexi: Cukk Íni! A karizmatikus Ore Gánó! Az egzotikus quartett: Mozza Rella, Mac Co, Parme Zán, és végül, de nem utolsó sorban, a szövegláda: Rizsa. A zenei háttérmunkálatokban segítségünkre lesz a keverőpultnál a nemzetközileg is elismert DJ: Bot Mixer. Kezdődjék hát a só!”…jaja ez ki ne maradjon.

Hát kezdődjön. Ez egy igazi Megamix. Húsnélküli, de tartalmas. Tényleg, igazi frissítő. Ebben a receptben a hozzávalók bátran cserélgethetők attól függően, hogy mi van otthon. Pl a padlizsán és a cukkíni felcserélhető, mehet bele pirított gomba, de mozzarella helyett feta, kocka, vagy krémsajt is. Legyél kreatív. Alkoss! Has, gyarapodj! Valahogy úgy, ahogy azt Kölcseyferibácsi is mondta, pedig ez egy igazi kímélő étel. Sőt! Egyenesen randikajának javaslom. Mi is ez? Képzeld el, hogy be akarsz vágódni a meghódítandó hölgynél, (ha hölgyolvasó vagy, akkor úrnál természetesen), ezért meghívod magadhoz egy meghitt vacsorára. Mit is készíts? Sztéket? Egyben sült kacsát? Hát ez igazán jól hangzik, de tuti bukta. Miért? Mert nem randikaja, ugyanis a csajok, ha szeretik is ezeket, ami ritka, akkor nem ezzel akarnak bemutatkozni, inkább elrágnak egy jégsalátát kezdeti zavarukban. Ha férfiaknak készül, akkor persze jó lenne, de túlterheli a kiszemelt „áldozat” gyomrát, így az emésztőszervei veszik át a főszerepet, mondjuk jobbik esetben az agyától, így nehéz lesz egymásnak esni, ha érted mit akarok mondani… Na, essünk neki mi is.

Szóval ez egy igazi első vacsorás, kímélő, de egyben különleges, uniszex étel. Gyorsan elkészül, ráadásul agyonvariálható, az otthon fellelhető alapanyagok függvényében, így jut idő magadat is fel- és kikészíteni. Az utóbbi gondolom igény szerint nagggyon megy.

Fogj 2 db padlizsánt és vágd fel kb 3-4 mm vastag szeletekre. Sózd meg a szeleteket. Serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg mindkét oldalukat. Kicsit kapjon is oda és fonnyaszd is meg. Tedd félre. Fogj egy kis fej, vagy egy fél vöröshagymát, kockázd fel apróra és párold üvegesre. Kapj elő egy cukkínit, kockázd fel ezt is egészen apróra, majd dobd a hagyma mellé párold őket együtt 10 percig, de nagyon. Ezt is dobd félre. 1 doboz 40 dkg-os, hámozott paradicsomkonzerv tartalmát borítsd a botmixer edényébe. Szezonban ezt igazi, honi paradicsomból készítsd. Érdekességképpen itt egy video, a már oly sokszor emlegetett fenntartható fejlődésről:

http://videa.hu/videok/film-animacio/magyar-termek-gazda-hazai-mezogazdasag-8hLUnFYJjX2kePDt

Dobj bele 2 gerezd fokhagymát, 1 közepes póréhagymát, 1 csokor friss bazsalikomot, és oregánót (ha nincs akkor 1-1 púpozott tk). Turmixold le az egészet, de nem kell krémes állagúra, inkább maradjon egy kicsit darabos. Meg piros színű. Érted :)?! Szín-darabos. Jó mi? Nem…Öntsd bele egy keverőtálba. Tegyél bele 2 ek ketchupot és 1 kk sót, 0,5 kk barnacukrot, vagy mézet. Most jön a csere-bere. Jó lenne hozzá egy kis vegyes otthoni maradék sajt, vagy krémes jellegű sajtkészítmény jellegű, tejszínes tejszármazék, valami. Tehát pl 10 dkg fetasajt és 2 db kockasajt (Aki kitalálta a mackósajtot, annak egy 5-ös, nem nagyon értem a motivációt. A mackónak se teje nincs, mármint emberi fogyasztásra alkalmas, nem is szereti, inkább a mézre gerjed. Szóval, aki érti, jelezze). Ha ez nincs, akkor lehet 10 dkg ricotta és 1 zacskó mini mozarella. Én a múltkor 1 tubus boci krémsajtból és kb 5 dkg maradék juhtúróból készítettem. Bármelyik variáció jó. Dobd ezeket is a keverőtálba és törd hozzá a paradicsomos szószhoz. Ha elkeverődött (megszenvedtettem Rózsika néni ugye?), akkor borítsd hozzá a párolt cukkínidet és ezt is forgasd bele. Kapj elő egy jénai edényt vagy egy kisebb tepsit. Tegyél alulra 1 réteg padlizsánt, aztán rá a piros massza, ha van, szórj rá egy marék ruccolát. Végül jöhet a másik réteg padlizsán, majd az egészet kend meg egy kis maradék piros anyaggal. Na, végeztél. A teteje megint cserélhető. Nálam ez a nyerő: 1 zacskó mini mozarella golyó, de ezek is félbevágva és rászórva, majd 5-10 dkg reszelt parmezánnal meghintve. Be a sütőbe, fólia nélkül! 180 fokon 25 percig, aztán 200 fokon hőlégkeveréssel, (ha nincs, nem baj), alsó-felső sütés funkcióval, míg meg nem pirul. Ha elkészült, akkor mielőtt felvágnád, hagyd kicsit kihűlni, mert könnyebb szeletelni.

Hódíts, mint annak idején a Nagy Sanyi, vagy mint a nagy bulis Hanni Bál! Hódításra fel.