Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem ropog a ropogós?

Miért lett ilyen szottyadt, zsíros, plötty ez az egész? Ne szótárazz! Szottyadt, plötty: hervatag, csenevész.

Ismerős kérdés? Elkészíted a szalonna pörcöt, de mire fogyasztanád már nem ropog, sőt! Megcsinálod a rántott, vagy bundás cukkínit, vagy csirkét, de mire az étkezésre kerül a sor, már az egész ilyen nedves, plötty állagú lesz? Mi az oka? Neked miért nem sikerül? Ezért güriztél ennyit?

Pedig egyszerű. Itt egy megoldás a problémára.

Hogyan marad a szalonna ropogós?

Először is ne nagy lángon készítsd, mert akkor csak megpörkölődik, de nem sül ki belőle rendesen a zsír. Forrósítsd fel a serpenyőt, önts alá 1 ek olívaolajat. majd szórd bele a szallonnát. Közepes lángon pirítsd. Ha kész, akkor fogj 2 db kerámia, vagy porcelán tálat, de SOHA ne használj fémet, vagy műanyagot. Az egyik tányérra , de csak az egyikre, tegyél papírtörlőt, szedd ki rá a szalonnát. Jön, egy másik műfajból már oly jól ismert 5 másodperces szabály. 5 másodperc múlva szedd át a másik tányérba. Ennyi. Ropogós lesz.

Hogyan lesz a rántott, vagy bundás cucc ropogós?

A kiszedés módszere ugyan az. Ha megsült (kirántódott), fogsz két tányért. Az egyikbe papírtörlő, aztán 5 másodperc és át a másikba.

Ropogós szalámi a mikroban (álá Évi).

Egy kerámia tányérra tegyél papírtörlőt, majd a felkarikázott szalámikat fektesd rá úgy, hogy ne érjenek össze. Kapcsold be a mikrot 6-8 percre ( teljesítménytől függően). Kész. Olyan lesz, mint a csipsz.

Nahagggyropogjon

8 Tovább

Belső gumi, mint segédeszköz

Ez elég extrémnek tűnik, pedig tényleg kiváló. Többnyire fekete, henger alakú és az alapanyagából adódóan sok mindenre használható (idáig olyan, mintha szexuális segédeszköz lenne, de nem).

Egy olyan alap problémára ad megoldást, ami elég bosszantó, sőt akár kellemetlennek is mondható. Egyesek, pl. a barátnőm ki nem állhatja. Szóval a hagymaszag ellen véd. (kérem…,az ellen véd…). A fokhagyma pucolását teszi egyszerűvé, szagmentessé.

Alapesetben mi van? Fogod a fokhagymát, leválasztod a gerezdet, levágod a végét, késsel összelapítod, aztán lehúzod a héját. Így hagymaszagú lesz a késed, a kezed és munkalap (vágódeszka is), amin lapítottad. Sőt, a következő hozzávaló is, ha előtte nem mosod el, vagy cseréled ki az eszközöket, pedig nem biztos, hogy egy helyre mennek.

Okosság: Fogsz egy gumibelsőt, ami lehet új, vagy lyukas is. Levágsz belőle egy kb 20 cm-es henger alakú darabot. Megtisztítod, elmosogatod, kiszárítod. Legközelebb, ha fokhagyma kell, akkor a leválasztott gerezdet héjastól beleteszed a hengerbe, majd kézzel elkezded sodorni a konyhapulton, mintha nyújtódeszka lenne. Pár másodperc alatt lekapja a héját. A tisztítása is egyszerű. Kirázod és kész. Mosogatógépben is mosható.

 

 

0 Tovább

nemnagykunszt

blogavatar

Ez egy olyan "gasztroblog", ahol elmondom, hogy főzni mindenki tud, azaz nemnagykunszt

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek