Miért lett ilyen szottyadt, zsíros, plötty ez az egész? Ne szótárazz! Szottyadt, plötty: hervatag, csenevész.

Ismerős kérdés? Elkészíted a szalonna pörcöt, de mire fogyasztanád már nem ropog, sőt! Megcsinálod a rántott, vagy bundás cukkínit, vagy csirkét, de mire az étkezésre kerül a sor, már az egész ilyen nedves, plötty állagú lesz? Mi az oka? Neked miért nem sikerül? Ezért güriztél ennyit?

Pedig egyszerű. Itt egy megoldás a problémára.

Hogyan marad a szalonna ropogós?

Először is ne nagy lángon készítsd, mert akkor csak megpörkölődik, de nem sül ki belőle rendesen a zsír. Forrósítsd fel a serpenyőt, önts alá 1 ek olívaolajat. majd szórd bele a szallonnát. Közepes lángon pirítsd. Ha kész, akkor fogj 2 db kerámia, vagy porcelán tálat, de SOHA ne használj fémet, vagy műanyagot. Az egyik tányérra , de csak az egyikre, tegyél papírtörlőt, szedd ki rá a szalonnát. Jön, egy másik műfajból már oly jól ismert 5 másodperces szabály. 5 másodperc múlva szedd át a másik tányérba. Ennyi. Ropogós lesz.

Hogyan lesz a rántott, vagy bundás cucc ropogós?

A kiszedés módszere ugyan az. Ha megsült (kirántódott), fogsz két tányért. Az egyikbe papírtörlő, aztán 5 másodperc és át a másikba.

Ropogós szalámi a mikroban (álá Évi).

Egy kerámia tányérra tegyél papírtörlőt, majd a felkarikázott szalámikat fektesd rá úgy, hogy ne érjenek össze. Kapcsold be a mikrot 6-8 percre ( teljesítménytől függően). Kész. Olyan lesz, mint a csipsz.

Nahagggyropogjon