Ez elég extrémnek tűnik, pedig tényleg kiváló. Többnyire fekete, henger alakú és az alapanyagából adódóan sok mindenre használható (idáig olyan, mintha szexuális segédeszköz lenne, de nem).

Egy olyan alap problémára ad megoldást, ami elég bosszantó, sőt akár kellemetlennek is mondható. Egyesek, pl. a barátnőm ki nem állhatja. Szóval a hagymaszag ellen véd. (kérem…,az ellen véd…). A fokhagyma pucolását teszi egyszerűvé, szagmentessé.

Alapesetben mi van? Fogod a fokhagymát, leválasztod a gerezdet, levágod a végét, késsel összelapítod, aztán lehúzod a héját. Így hagymaszagú lesz a késed, a kezed és munkalap (vágódeszka is), amin lapítottad. Sőt, a következő hozzávaló is, ha előtte nem mosod el, vagy cseréled ki az eszközöket, pedig nem biztos, hogy egy helyre mennek.

Okosság: Fogsz egy gumibelsőt, ami lehet új, vagy lyukas is. Levágsz belőle egy kb 20 cm-es henger alakú darabot. Megtisztítod, elmosogatod, kiszárítod. Legközelebb, ha fokhagyma kell, akkor a leválasztott gerezdet héjastól beleteszed a hengerbe, majd kézzel elkezded sodorni a konyhapulton, mintha nyújtódeszka lenne. Pár másodperc alatt lekapja a héját. A tisztítása is egyszerű. Kirázod és kész. Mosogatógépben is mosható.