Összehangolt támadást intézett az IR szervezet a V. és a B. típusú ellenséges tevékenységű törzsek ellen, adta hírül az NNKIH. A hivatal egyik kihelyezett riporterének sikerült részleteket is megtudnia az akcióról: Az IR hivatalosan is megerősítette az értesülést, miszerint egy összehangolt akcióval sikerült meggyengíteni, illetve néhányat megsemmisíteni a szervezetet több hónapja károsító törzsek közül. A támadást egyik fő vonalát az SK fedőnevű - kollégái által csak „besavanyodott”-nak gúnyolt - parancsnok vezette, míg a másik vonalat a már jól bevált 0,7-es kaliberű egységgel ellátott, felfegyverzett zöldek alkották. A 0,7-es fegyverek először meggyengítették, majd SK segítségével a zöldek felszámolták a gócpontokat. A támadásban a saját erők közül egy ember könnyebb égési sérüléseket szenvedett, de őt helyben sikerült ellátni. Az akciót sikeresnek nyilvánították, így ismét biztonságossá váltak a felszabadított körzetek.

Lábjegyzet:

NNKIH (ejtsd: enenkéjájédzs, azaz NemNagyKunszt Információs Hivatal

IR: immunrendszer

V.B.: vírus és baktérium törzsek

SK: savanyú káposzta

0,7: száraz fehér bor

Zöldek: Zöldek

Ezt a receptet… Igen, ez is egy recept. Nem tudom mire számítottál, ez nem a Kék fény, és nem is az a műsor, ahol a TV-d egy alvilági figura, és az ügyvédje a Jusztbácsi, akinek a nevében játékosan angolul benne van az ítélet ugyebár. Azért ez elgondolkoztató…, hát sajna, nem akarom bántani, de Ő is inkább úgy néz ki, mint egy smasszer, !

Szóval ezt a receptet muteromnak köszönhetem, mert gyerekkoromban folyamatosan azt hallgattam, hogy: „Egyél egy kis vitamint…nem fog megártani!”, és „Legalább a zöldséget edd ki”, vagy „Semmi gyümölcsöt nem esztek, aztán meg csodálkoztok, hogy…”

Na, én eszek gyümölcsöt, de nagy híve vagyok (sekszpírien: tréfa balra el) a fenntartható fejlődésnek, így csak és kizárólag szezonálisan fogyasztom. És mivelhogy rákaptam a szőlőre, annak meg ugyebár nincs szezonja, így konsz… konctr….koncerttr… préselve fogyasztom. Most is. Száraz fehér bor. Ennek a segítségével elkészítünk egy felrázó receptet. Igen felrázó, mert elég már ebből a szürke, depressziós, nyálkás, latyakos dzsuvából, meg a náthából, köhögésből. Szóval adunk egy pofont a szervezetben tivornyázó baciknak, meg az ízlelőbimbóinknak, ha már a természet bimbói váratnak magukra…

Végy 1 kg savanyú káposztát, a levét öntsd le, majd egy szűrőben, folyó vízzel mosd át. Ez fontos. Nem kell beáztatni, kimosni, ez még nem a TNT. (Nem, nem. Nem a hasonló nevű zenekarra, hanem a tavaszi nagytakira gondoltam). Tehát mosd át, hogy ne legyen nagyon savanyú. Szükséged lesz egy palack száraz fehérborra, 35 dkg csirkemellre, 1 dl vörös- vagy barnarizsre, 2 répára, 2 vöröshagymára, 1 kis póréhagymára, 2 tojásra, olívaolajra és 6-7 dl tejfölre, babérlevélre, őrölt és egész fekete borsra.

Jószokásunkhoz híven a bacilusok arcának először egy kanalas orvosságra hajazó, szájon át bevehető, gyócccer jellegű készítménnyel adunk. Bor kipukkant, pohárba kitölt, szájba betölt, megforgat, lenyel. Ha az orvos másképpen nem rendeli, úgy a napi adagja 3*1,5 dl.

Ebből ez előkészület közben legurítjuk az elsőt.

Vágd félbe a 2 vöröshagymát. Így most látom, hogy van 4 fél hagymád. Tiszta egy UriGeller vagyok mi? Na, fogj 3 felet és karikázd fel őket, majd szórd az átmosott savanyú káposztába. Öntsd rá 1 dl olívaolajat, dobj bele 8 szem egész fekete borsot, 5 babérlevelet, 1 kk sót, és alaposan keverd össze, majd tedd félre.

Ha részt vettél a konyhai fitness programunkban, akkor van kézi húsdarálód. Fogd a csirkemellet, a 2 répát, a maradék fél vöröshagymát és daráld le őket. Ha nincs ilyened, akkor eleve darált mellet vegyél, a répát, hagymát pedig a nagylyukú reszelőn gyaluld le. Ha kész, akkor üsd bele a 2 tojást, tedd bele az 1 tk sót, és 1 kk fekete őrölt borsot. Alaposan gyúrd össze és dobd félre.

Fogj egy poharat, mérj ki bele 1 dl rizst, és főzd meg 2 x annyi vízben, de csak félig. Gyorstalpaló: a rizst szűrőben átmosod, egy kislábosban olívaolajon megpirítod, ráborítod a 2 dl vizet, sózod, és lefedve főzöd, amíg fel nem szívja a vizét. Kb 25 perc. Akinek nem 100, az itt megnézheti: http://nemnagykunszt.postr.hu/koritek-feneket

Ha megvan, akkor hideg vízben leszűröd, közben felraksz egy nagy fazékban vizet és megsózod, felforralod. A rizst hozzákevered a masszához, még egyszer átgyúrod. Ne aggódj, kicsit folyós lett, de a vízben a tojás összekapja, mint kezdő szatír a lódenkabátot. Ha a víz felforrt, akkor vedd lejjebb a tűzhelyet, hogy épp csak forrjon. A masszából formázz kb 5-6 cm-es gombócokat, majd tedd őket a vízbe. Akkor vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére levegőzni. Ha már feldobódtak a sok főzéstől, akkor szedd ki őket.

Fogj egy nagy, mély tepsit, vagy jénait. Egyenletesen rendezd el benne a gombócokat. A gombik közé szuszakold be (szuszakolás: tuszkolás: gyömöszölés: tömködés: nyomkodás) a káposztás okosságot, és a maradékot szórd a tetejére. Jajdenagy jön! Öntözd meg 1,5 dl borral. NE SAJNÁLD!!! Ez orvosilag a  2. 1,5 dl. Aztán jöhet rá 5-6 dl tejföl, és karikázd a tetejére a póréhagymát. Egy csipet sóval hintsd, mint az igét. Alufóliával zárd le, és told be a sütőbe alsó-felső sütésre, 190 fokra 45 percre, majd vedd le a fóliát és emeld meg a hőfokot 220-ra. Süsd, míg nem pirul meg a teteje. Tálaláskor egy kis tejföllel bolondítsd még meg. Ennyi.

A baciknak meg annyi. Ja, majd el felejtettem, a jól végzett munka utáni 3. 1,5 dl is jár. Sőt, elő van írva.