Azt mondják az okosok, hogy kevés halat eszünk mi, magyarok. Hát persze, hogy kevés halat eszünk. Hát, ja. Én is kevés halat eszem. De miért? ..na megmondom.

Ennek két fő oka van sztem:

Egyszer van az a halas recept, ami körül akkora a felhajtás ( hogy azt hiszed túl nagy kunszt ), meg misztikum, hogy bele sem mersz fogni. Megmérik a belső hőmérsékletét a lazacnak ( ami ugye meg mi ), meg legyen hozzá mediterrán, vagy indiai fűszered otthon, stb. MIIII? na jó erre nekem nincs időm, ennyi.

A másik ok: mit lehet a halból csinálni? meg ugye mi is az a hal? bioszból kb 30 éve mondtak valamit, hogy aszongya hogy: a legismertebb hal a pontyfilé, vagy mi.

Abból meg mit lehet csinálni? Rántott pontyot, meg halászlevet? na hát ez nem túl trendi manapság ( pedig finom mindkettő és nem is bonyolult, de ez majd máskor)

..és akkor abba bele se menjünk, hogy megveszed a pontyot és ha nem jó a forrásod, akkor tuti, hogy iszapízű, ( na arra kiváncsi lennék, aki ezt először mondta, hogy iszapízű vmi, biztos a hévízi iszapfürdőt belsőleg is tolta, fene a gusztusát) vagy zsíros, egyszóval: nemleszfinom

A lényeg, hogy nem trendi (többször nem írom le), és nem nagyon tudsz elképzelni egy baráti összejövetelt, vagy egy csajozós estét ahol be akarsz vágódni, ahol rántott ponttyal villantanál mi?

Vannak 15-20 perc alatt elkészíthető tuti halak, amik finomak, trendik. Te is meg tudod csinálni.

na később szállítom a receptet is